Informatiebijeenkomst ‘Veilig en vertrouwd ouder worden’

Informatie over veilig wonen, veilig internet en vertrouwde zorg

 

Woensdag 10 oktober 2018

Inloop en start informatiemarkt: 13.30 uur

Start sprekers: 14.30 uur

Einde: 16.30 uur

 

Programma

U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom op de informatiemarkt waarbij u alvast informatie kunt verkrijgen en een kopje koffie kunt drinken.

Drie sprekers zullen ingaan op veilig en vertrouwd ouder worden op het gebied wonen, internet en zorg.

De middag wordt geopend door de heer André van den Heuvel, veiligheidsexpert bij het Rode Kruis. Hij zal stil staan bij het creëren van veiligheid in en om het huis; voorkomen overval en diefstal. Aansluitend zal internetdeskundige de heer Joost van Tol, trainer bij SeniorWeb ingaan op digitale veiligheid; hoe kan internet veilig gebruikt worden. Het plenaire gedeelte wordt afgesloten door de heer Pascal Noordover, directeur Evita Zorg.

Hij zal informatie geven over het regelen van zorg; waar te starten met een zorgvraag, welke financieringsvormen zijn mogelijk en hoe behoudt u de regie op uw wensen.

 

Informeren en ontmoeten

Op de informatiemarkt kunt u meer informatie krijgen over het thema van de aanwezige zorg- en welzijnspartners uit Benoordenhout. De bijeenkomst is voor iedereen die belangstelling heeft voor het thema. Tijdens de middag is er voldoende gelegenheid om andere wijkbewoners te ontmoeten en wordt er gezorgd voor koffie/thee en wat lekkers.

 

Locatie en bereikbaarheid

Aula van het VCL, Oostduinlaan 50, Benoordenhout. Het VCL is goed toegankelijk voor minder validen. In de wijk is het betaald parkeren.

 

Aanmelden en informatie

Voor vragen en aanmelding kunt u terecht bij Daniela Boerboom tel. 070-3141600. Of mailen naar info@evitazorg.nl o.v.v informatiebijeenkomst. Deelname is kosteloos.

 

Mededeling

Evita heeft de afgelopen jaren i.s.m de zorg- en welzijnspartners uit Benoordenhout, de gemeente, HDM en de wijkvereniging de informatiebijeenkomsten met veel enthousiasme verzorgd. We hebben getracht zoveel mogelijk oudere wijkbewoners te bereiken en hen te informeren over onderwerpen rondom het ouder worden. Met als doel wijkbewoners zo lang mogelijk zelfstandig en prettig te laten wonen & oud worden in Benoordenhout. De informatiebijeenkomst van 10 oktober zal de laatste bijeenkomst zijn.

We hopen u daar te treffen.