Nieuw programma Apple, Android, Windows voorjaar 2022

Hieronder ziet u het programma met cursussen en workshops voor smartphone, tablet en computer.
De prijs van een cursus bedraagt €50,00 per vier lessen.
De prijs van de workshops is €12,50 per les.

Belangrijk:

  • Voor alle cursussen/workshops in de academie neemt u uw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of laptop mee.
  • U heeft het meest profijt van een cursus of workshop met een niet al te oud apparaat.

Informatie en aanmelden:
Evita Lokaal, telefoon 070-3141606, of stuur een mail naar seniorweb@evitalokaal.nl

Download programma:
Hier kunt u het programmaoverzicht ook downloaden

toelichting_systemen-2

SeniorWeb docenten

Joost van Tol en Edu Nowack zijn de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Joost heeft vooral kennis van alle Apple-toepassingen, Edu legt zich vooral toe op Android en Windows. Samen vormen zij  een mooi team om al uw vragen te beantwoorden.

Joost_van_Tol

Joost van Tol

Edu Nowack, docent SeniorWeb Benoordenhout

Edu Nowack

 

 

Programma Apple, Android, Windows voorjaar 2022

Cursus/workshop onderwerp Datum en tijd Locatie Systeem Docent
Cursus iPhone/iPad basis
Hebt u een iPhone en/of iPad en wilt u de vele mogelijkheden van deze apparaten ontdekken? In deze 4 starterslessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met de basis van e-mail, leert u zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.
maandag 7, 14, 21, 28 febr. 2022
14-16 uur
Academie*  apple logo  Joost
Workshop Fotograferen/gebruik camera met Android
In deze workshop vol praktische tips leert u hoe u beter en leuker kunt fotograferen en filmpjes kunt maken met uw Android smartphone of tablet. Wat betekenen al die icoontjes, hoe stelt u uw apparaat het beste in en hoe bewerkt en beheert u foto’s en video’s? Ook laten we zien wat u nog meer kunt doen met de camera-app. Bijvoorbeeld hoe scant u QR-codes? Hoe gebruikt u Google Lens? Teksten herkennen, etc. Voor deze workshop is basiskennis van uw apparaat noodzakelijk.
vrijdag 4, 18 febr. 2022
14-16 uur
Academie* android logo Edu
Workshop Fotograferen/gebruik camera met iPhone/iPad
In deze workshop vol praktische tips leert u hoe u beter en leuker kunt fotograferen en filmpjes kunt maken met uw iPhone of iPad. Wat betekenen al die icoontjes, hoe stelt u uw apparaat het beste in en hoe bewerkt en beheert u foto’s en video’s? Ook laten we zien wat u nog meer kunt doen met de camera-app. Bijvoorbeeld hoe gebruikt u QR-codes, Live-tekst, Google Lens? Voor deze workshop is basiskennis van uw apparaat noodzakelijk.
vrijdag 4, 25 februari 2022
10-12 uur
Academie* apple logo Joost
Cursus Android smartphone en tablet basis
Hebt u een smartphone of tablet met het Android systeem en wilt u de vele mogelijkheden van deze apparaten ontdekken? In deze 4 starterslessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met de basis van e-mail, leert u zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.
maandag 7, 14, 28 maart, 4 april 2022
14-16 uur
Academie* android logo Edu
Cursus WhatsApp
In deze praktische workshop van 2 lessen leert u WhatsApp in te stellen en gebruiken om berichten en foto’s te sturen, locatie te delen of zelfs te (video)bellen.
 vrijdag 18 maart, 1 april 2022
10-12 uur
Academie* apple logoandroid logo Edu
Cursus  Windows 10 basis
In vier starterslessen maakt u kennis met de instellingen van Windows 10 en leert u uw apparaat zelfstandig te gebruiken. Ook maakt u kennis met begrippen zoals bestanden, mappen en bibliotheken, het gebruik van de Verkenner en leert hiervan de mogelijkheden. U voert zoekopdrachten uit op internetsites en leert enkele basisprincipes over internetveiligheid en de beveiliging van uw computer.
maandag 11, 25 april, 2, 9 mei 2022
15-17 uur
Academie* windows 10 Edu
Lezing/Workshop Digitaal Nalatenschap
We zijn steeds vaker online te vinden. Maar wat moet er gebeuren met uw accounts van Microsoft, Google of uw Apple-ID, sociale media of digitale abonnementen als u er niet meer bent? En wie heeft er dan toegang tot uw smartphone, tablet of computer? In deze lezing/workshop ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om uw digitale nalatenschap goed over te dragen.
woensdag 13 april 2022
10-12 uur
Academie* apple logo
android logowindows 10
Cursus iPhone/iPad vervolg (gevorderden)
Tijdens deze cursus van 4 lessen voor gevorderden verdiept u zich verder in de mogelijkheden van uw apparaat. U krijgt veel tips en trucs om uw apparaat te gebruiken. En natuurlijk kunt u uw vragen stellen. Voor deze cursus is basiskennis van uw iPhone/iPad is noodzakelijk.
maandag 13, 20, 27 juni, 4 juli** 2022
14-16 uur**
(**4 juli: 15-17 uur)
Academie* apple logo Joost
* onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom Covid-19

Problemen met uw smartphone, tablet of computer?
Kies voor Persoonlijke ondersteuning

Om een persoonlijke afspraak te maken voor ondersteuning kunt u bellen of een e-mail sturen naar SeniorWeb Benoordenhout. Vermeld daarbij om wat voor apparaat het gaat. De ondersteuning kan telefonisch/via internet worden geboden of op afspraak bij u thuis (als de maatregelen rondom corona dat toestaan).
Telefoon: woensdagmorgen tussen 10.30 en 11.30 uur: 070-314 16 06 (u spreekt dan met een gastvrouw van Evita die uw verzoek door zal sturen naar de docenten)
E-mail: seniorweb@evitalokaal.nl
Kosten voor ondersteuning op afspraak: € 15,00 per uur.  

smartphones