logo SeniorWeb Den Haag Benoordenhout

Programma Apple, Android, Windows najaar 2021

Hieronder ziet u het programma met cursussen en workshops voor smartphone, tablet en computer.
De prijs van een cursus bedraagt €50,00 per vier lessen.
De prijs van de workshops is €12,50 per les.

Belangrijk:

  • Voor alle cursussen/workshops in de academie neemt u uw eigen (opgeladen) smartphone, tablet of laptop mee.
  • U heeft het meest profijt van een cursus of workshop met een niet al te oud apparaat.

Informatie en aanmelden:
Evita Lokaal, telefoon 070-3141606, of stuur een mail naar seniorweb@evitalokaal.nl

Download programma:
Hier kunt u het programmaoverzicht ook downloaden

toelichting_systemen-2

SeniorWeb docenten

Joost van Tol en Edu Nowack zijn de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Joost heeft vooral kennis van alle Apple-toepassingen, Edu legt zich vooral toe op Android en Windows. Samen vormen zij  een mooi team om al uw vragen te beantwoorden.

Joost_van_Tol

Joost van Tol

Edu Nowack, docent SeniorWeb Benoordenhout

Edu Nowack

 

 

Programma Apple, Android, Windows najaar 2021

Cursus/workshop onderwerp Datum en tijd Locatie Systeem Docent
Informatiebijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over komende cursussen en workshops. Beide SeniorWeb docenten zijn aanwezig. U kunt natuurlijk uw vragen stellen en als u wilt meteen inschrijven voor een cursus of workshop.
ma. 20 september
14-16 uur
Academie* apple logoandroid logowindows 10 Joost,
Edu
Workshop Fiets- en wandeltochten maken met de smartphone
Aan de hand van enkele apps wordt u uitgelegd hoe u met uw smartphone (iPhone en Android) routes kunt downloaden en samen met de ingebouwde GPS fiets- en wandeltochten kunt maken. U hoeft, ook zonder internet, nooit meer de weg kwijt te raken. Ook krijgt u tips hoe u uw smartphone op de fiets kunt bevestigen. Voor deze workshop is basiskennis van uw apparaat noodzakelijk.
wo. 22 september
10-12 uur
Academie* apple logoandroid logo Joost
Cursus Android smartphone en tablet basis
Hebt u een smartphone of tablet met het Android systeem en wilt u de vele mogelijkheden van deze apparaten ontdekken? In deze 4 starterslessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met de basis van e-mail, leert u zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.
di. 28 sept., 5, 12, 19 okt.
13-15 uur
Academie* android logo Edu
Cursus iPhone/iPad basis
Hebt u een iPhone en/of iPad en wilt u de vele mogelijkheden van deze apparaten ontdekken? In deze 4 starterslessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met de basis van e-mail, leert u zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.
wo. 29 sept, 6, 27 okt, 3 nov.
14-16 uur
Academie*  apple logo Joost
Cursus WhatsApp
In deze praktische workshop van 2 lessen leert u WhatsApp in te stellen en gebruiken om berichten en foto’s te sturen, locatie te delen of zelfs te (video)bellen.
ma. 11, 25 oktober
15-17 uur
Academie* apple logoandroid logo Joost,
Edu
Cursus  Windows 10 basis
In vier starterslessen maakt u kennis met de instellingen van Windows 10 en leert u uw apparaat zelfstandig te gebruiken. Ook maakt u kennis met begrippen zoals bestanden, mappen en bibliotheken, het gebruik van de Verkenner en leert hiervan de mogelijkheden. U voert zoekopdrachten uit op internetsites en leert enkele basisprincipes over internetveiligheid en de beveiliging van uw computer.
di. 2, 9, 16, 23 november
10-12 uur
Academie* windows 10 Edu
Cursus MacBook (macOS) basis
Heeft u een MacBook(Pro) en wilt u de basis eens goed uitgelegd krijgen, dan zijn deze 4 lessen voor uw bedoeld. U leert de benodigde basiskennis om uw MacBook zelfstandig te gebruiken. U leert mail te versturen, zoeken op internet, gebruik van de Appstore en meer.
ma. 1, 8, 15, 22 november
14-16 uur
Academie* apple logo Joost
Cursus iPhone/iPad vervolg (gevorderden)
Tijdens deze cursus van 4 lessen voor gevorderden verdiept u zich verder in de mogelijkheden van uw apparaat. U krijgt veel tips en trucs om uw apparaat te gebruiken. En natuurlijk kunt u uw vragen stellen. Voor deze cursus is basiskennis van uw iPhone/iPad is noodzakelijk.
ma. 29 nov., 6, 13, 20 dec.
14-16 uur
Academie* apple logo Joost
Workshop Fotograferen/gebruik camera met iPhone/iPad
In deze workshop vol praktische tips leert u hoe u beter en leuker kunt fotograferen en filmpjes kunt maken met uw iPhone of iPad. Wat betekenen al die icoontjes, hoe stelt u uw apparaat het beste in en hoe bewerkt en beheert u foto’s en video’s? Ook laten we zien wat u nog meer kunt doen met de camera-app. Bijvoorbeeld hoe scant u QR-codes? Voor deze workshop is basiskennis van uw apparaat noodzakelijk.
wo. 1, 15 december
10-12 uur
Academie* apple logo Joost
Workshop Fotograferen/gebruik camera met Android
In deze workshop vol praktische tips leert u hoe u beter en leuker kunt fotograferen en filmpjes kunt maken met uw Android smartphone of tablet. Wat betekenen al die icoontjes, hoe stelt u uw apparaat het beste in en hoe bewerkt en beheert u foto’s en video’s? Ook laten we zien wat u nog meer kunt doen met de camera-app. Bijvoorbeeld hoe scant u QR-codes? Hoe gebruikt u Google Lens? Teksten herkennen, etc. Voor deze workshop is basiskennis van uw apparaat noodzakelijk.
wo. 8, 22 december
14-16 uur
Academie* android logo Edu
Lezing/Workshop Digitaal Nalatenschap
We zijn steeds vaker online te vinden. Maar wat moet er gebeuren met uw accounts van Microsoft, Google of uw Apple-ID, sociale media of digitale abonnementen als u er niet meer bent? En wie heeft er dan toegang tot uw smartphone, tablet of computer? In deze lezing/workshop ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om uw digitale nalatenschap goed over te dragen.
wo. 8 december
10-12 uur
Academie* apple logoandroid logowindows 10 Edu,
Joost
* onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom Covid-19

Problemen met uw smartphone, tablet of computer?
Kies voor Persoonlijke ondersteuning

Om een persoonlijke afspraak te maken voor ondersteuning kunt u bellen of een e-mail sturen naar SeniorWeb Benoordenhout. Vermeld daarbij om wat voor apparaat het gaat. De ondersteuning kan telefonisch/via internet worden geboden of op afspraak bij u thuis (als de maatregelen rondom corona dat toestaan).
Telefoon: woensdagmorgen tussen 10.30 en 11.30 uur: 070-314 16 06 (u spreekt dan met een gastvrouw van Evita die uw verzoek door zal sturen naar de docenten)
E-mail: seniorweb@evitalokaal.nl
Kosten voor ondersteuning op afspraak: € 15,00 per uur.  

smartphones