Activiteiten

Voor alle activiteiten graag van tevoren aanmelden: info@evitalokaal.nl of via tel. 070-314 16 06.

Mindfulness

Mindfulness voor mantelzorgers Mindfulness is een bewezen effectieve methode om anders om te leren gaan met de moeilijker ervaringen in het leven. Door de beoefening van mindfulness is het mogelijk om op een gezondere manier om te gaan met de belastende situatie waarin u zich bevindt. Hierdoor kunt u een gevoel van regie terug krijgen. Of zoals de grondlegger van Mindfulness, Jon Kabatt Zinn, het zegt: “You can’t stop the waves but you can learn to surf”   In deze kennismakingscursus worden de hoofdprincipes van Mindfulness behandeld en vooral ook geoefend; Bewuste aandacht voor wat er in het moment is Een open en milde houding ontwikkelen Bewuster reageren op stress of moeilijke emoties Een effectieve manier van zelfzorg in moeilijke tijden   De cursus, 5 bijeenkomsten van 90 minuten, wordt gegeven door Mieke Overgaag- Roelands, coach en mindfulness- en compassietrainer en tevens zorgverlener bij Evita Zorg. Vanuit deze laatste hoedanigheid kan zij zich goed inleven in uw specifieke situatie als mantelzorger. Kosten: € 150,00 voor de cursus + werkmap met theoretische informatie en audio oefeningen om thuis mee te oefenen. Data: vrijdagen 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt en 25 okt 2019 Tijd: 10.00-11.30 uur   Informatie Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen: T 070 – 314 16 06 E info@evitalokaal.nl

Programma Seniorweb

Heeft u een smartphone of een tablet en lijkt het u ook zo leuk om daar meer mee te kunnen doen? Vanaf september 2019 geven Angela Boon en Joost van Tol van SeniorWeb weer starters- en vervolgcursussen in Evita Lokaal

Filosofie op vrijdag

Over filosofie kun je heel veel zeggen, maar het leukste is om het zelf te doen. Liefst over alledaagse onderwerpen, waar we elk moment tegenaan lopen. Gerrit Teule gaat samen met u dieper in op praktische vragen die ook door uzelf ingebracht kunnen worden. Het staat iedereen vrij te denken wat hij of zij wil.

Herenlunch

Lekker lunchen op niveau bij Evita Lokaal voor heren die van lekker eten houden én het leuk vinden om een goed gesprek te voeren over actualiteiten, kunst, cultuur, literatuur of zelf in te brengen onderwerp. Marjolein kookt een heerlijke 3 gangenlunch en zorgt voor een sfeervol gedekte tafel in onze achterkamer. Wanneer? Iedere 4e woensdag van de maand. Prijs: € 15 (incl. koffie/thee)

Literaire club

Een club voor liefhebbers! Iedere maand wordt er een boek, gedicht of literair onderwerp met elkaar besproken onder de bezielende leiding van onze vrijwilliger Astrid. Heeft u interesse om zich bij dit groepje aan te sluiten of wilt u nog iets weten? Neem contact op met Astrid: alexanas@xs4all.nl of 070-3243719. Wanneer? Iedere laatste maandag van de maand. Tijd: 14.30 - 16.00 uur. Prijs: € 5,00 (incl. koffie en thee).

Met de pan op tafel

Ouderwets met de pan op tafel een degelijke maaltijd eten in het gezelschap van buurtbewoners. Vrijwilligers Robert, Lucy of Sjoukje koken en u kunt aanschuiven in Evita Lokaal. Datum: elke 4e maandag van de maand. Tijd: 18.00 uur. Prijs: € 6,50 excl. drankjes.

Jeu de boules

Jeu de boules spelen op de prachtige baan bij de bosjes van Zanen en na kletsen onder het genot van een drankje bij Evita Lokaal. U kunt zich hiervoor opgeven bij Diederik Dettmeijer via diederikdettmeijer@gmail.com of via 06-24279490 of 070-3246355. Datum: iedere derde maandag van de maand. (klik op programma voor actuele agenda). Tijd: 15.00 - 17.00 uur. Prijs: GRATIS (excl. drankjes).

Schilderen

Heeft u nog nooit geschilderd óf wilt u gezellig met anderen weer een de kwast ter hand nemen? Dat kan iedere maandagmiddag onder begeleiding van Mariët Brouwer, werkzaam bij Evita  Zorg als begeleidster, tevens opgeleid als beeldend kunstenaar. Datum: iedere maandagmiddag. Tijd: 13.30 - 15.30 uur. Prijs: € 10,00 (incl. materialen en excl. koffie/thee).

Handwerkclub

Ook nog zo ́n half afgemaakte quilt in de kast liggen die u eigenlijk zo graag wilt ophangen? Nog een breiwerk half op de pennen staan of een borduurwerkje waar u niet meer uitkwam? Kom dan naar Evita Lokaal waar op donderdagochtend handwerkliefhebbers bij elkaar komen om gezamenlijk aan de slag te gaan. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt lekker bijgepraat en ondertussen komen de handwerkjes dan wél af. Elkaar een beetje op weg helpen, nieuwe handwerk ps van elkaar leren en zo een gezellige ochtend doorbrengen: dat is de handwerkclub van Evita. Neemt u zelf uw eigen materiaal mee? Wanneer? Iedere donderdagochtend Datum: iedere donderdag. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Prijs: GRATIS (excl. drankjes).

Happy Ouder

Heeft u aan het eind van de dag nog zin in een gezellig uurtje met mede-wijkbewoners onder het genot van een hapje en een drankje? Schuift u dan gezellig aan! U bent van harte welkom op elke derde maandag van de maand van 16.30 tot 17.30 uur.