Nieuws

Avondlezing

Hoe regel ik zorg voor mijn ouders? Hebben uw ouders (meer) zorg en ondersteuning nodig? Raakt u de weg kwijt in het web van regels en wetten in zorgland? Kom dan naar de avondlezing speciaal bedoeld voor mensen die zorg en ondersteuning voor hun ouders willen regelen.

Workshops SeniorWeb

Digitaal nalatenschap Donderdag 14 november van 15.30-17.30 uur U krijgt informatie hoe u uw digitale nalatenschap goed kunt overdragen aan uw nabestaanden. WhatsApp Donderdag 28 november van 15.30-17.30 uur In deze praktische workshop leert u WhatsApp op uw smartphone (iPhone of Android) in te stellen en te gebruiken om berichten en foto’s te sturen of zelfs te (video) bellen.

HIP HOP BALANSTRAINING

Bij hip hop denkt u misschien aan de acrobatische toeren die u jonge mensen ziet doen. Maar hip hop is eigenlijk heel laagdrempelig. Het kenmerkende van hip hop is dat u niet allemaal hetzelfde hoeft te doen. U kunt ook simpele moves maken op de muziek.

Meer weten over uw smartphone of tablet?

Informatiemiddag SeniorWeb. U heeft een smartphone of tablet en u wilt daar graag meer over weten? Mailen, zoeken op internet, foto’s maken, Whatsapp gebruiken. Misschien zou u er ook wel een cursus over willen volgen?

Lezing: bewegen en vitaliteit

Wat doet bewegen met uw vitaliteit en daarmee met de kwaliteit van leven als u 65+ bent? Wat zijn de mogelijkheden in de wijk? U krijgt informatie, kunt uw vragen stellen en deelnemen aan een aantal korte workshops, gegeven door professionals uit de wijk.

Hoe regelt u uw zorg?

Op woensdag 12 juni is het thema van de lezing ‘Hoe regelt u uw zorg?’. Een wijkverpleegkundige van Evita Zorg, gaat onder meer in op hoe de zorg in ons land is geregeld, welke financieringsvormen er bestaan en hoe het werkt met de eigen bijdrage.

Slaapproblemen bij ouderen

Op woensdag 8 mei houdt GZ-psycholoog L. van der Hoeven, van het HMC slaapcentrum, een lezing over slaapproblemen bij ouderen. Welke slaapproblemen komen vaak voor? Wat zijn de risico’s van slaapmiddelen? Ook worden er adviezen gegeven voor een betere slaap. Zoals altijd is er ruimte voor uw vragen.

In gesprek over dementie

Voor kinderen en partners van mensen met dementie houdt GZ/Neuropsycholoog Caroline Jurgens op woensdagavond 15 mei een lezing over dementie. Tal van aspecten rondom het omgaan met iemand met dementie komen aan de orde. Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Medicatie en ouderen

Op woensdag 10 april houdt apotheker M. Fischer van de Duinrand Apotheek een lezing over medicatie en ouderen. Onderwerpen: advies over het gebruik van medicatie; contra-indicatie, medicatie-combinatie check, medicatie passend bij het ouder worden. Zoals altijd is er ruimte voor uw vragen.

Lezing huisarts

Op woensdag 13 maart verzorgt dr. M. de Groot, huisarts, een lezing over het (tijdig) regelen van zaken en de regie behouden bij het ouder worden. Aan de orde komen zaken als zorg, levenseinde, wel/niet behandelen, wilsbeschikking, niet reanimatieverklaring en euthanasie. Zoals altijd is er ruimte voor uw vragen.