‘Persoonlijke aandacht is de kracht van Evita’

Per 1 juni 2021 is Mireille Rost Onnes van start gegaan in de functie van directeur Evita Lokaal. Zij volgt Nicole Bicker op die in de afgelopen zes jaar het Evita Lokaal opbouwde tot de vertrouwde plek in Benoordenhout die het nu is.

mireille lokaalMireille, voorheen werkzaam als vestigingsmanager van de Haagse locaties van de Mauritskliniek, ziet een aantal mooie uitdagingen voor zich liggen bij Evita. “Om mijn weg te gaan vinden in de ouderenzorg, de samenwerking met de vrijwilligers, met mensen in het netwerk, nieuwe activiteiten te organiseren en Evita Lokaal verder uit te bouwen. Ik heb er veel zin in. Maar vooral wil ik, samen met alle betrokken mensen, blijven behouden waar Evita Lokaal nu voor staat.”

Mireille zal in de komende tijd met zoveel mogelijk mensen gaan kennismaken binnen én buiten het Lokaal. Net als Nicole zal zij ook het coördinatorschap voor het Evita-abonnement op zich nemen. “Ik verheug me erop om vrijwilligers, bezoekers en abonnees te ontmoeten en zal verspreid over de weken de activiteiten bezoeken om te zien hoe alles reilt en zeilt. Daarnaast hoop ik dat we behalve veel bezoekers en deelnemers voor de activiteiten en dagbesteding, nog meer mantelzorgers weten te bereiken voor het ondersteuningsaanbod dat wij nu bieden. Uit eigen ervaring weet ik dat veel leeftijdsgenoten met vragen zitten rondom de zorg voor bijvoorbeeld ouders. De kracht van Evita Lokaal zit juist in die persoonlijke aandacht voor bezoekers en deelnemers aan activiteiten of ondersteuning.”

Natalie Bommeljé, directeur van Evita Zorg en voorzitter van Stichting Evita Lokaal, “In de afgelopen jaren hebben we met Nicole Bicker met Evita Lokaal een waardevolle plek in de wijk gecreëerd voor ouderen en mantelzorgers. Waar mensen graag komen in de prettige sfeer die er heerst. Nicole Bicker heeft een groep vrijwilligers weten te binden waar we ongelooflijk blij mee zijn en die graag komen. Ook het netwerk, met partners en gemeente is heel sterk. Heel knap wat Nicole bereikt heeft en we gaan haar missen. Met de komst van Mireille als directeur gaan we vooral door met wat goed staat en waar behoefte aan is. Maar ook verder bouwen aan Evita Lokaal en mooie nieuwe programma’s aanbieden, die bijdragen aan de zelfredzaamheid en zingeving van senioren, bezoekers en naasten.”

Over Evita Lokaal

Het Evita Lokaal is dé plek in de wijk waar wijkbewoners op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met gelijkgestemden. Er wordt een vast programma van zingevende en informatieve activiteiten en lezingen aangeboden, deze worden door professionals en vrijwilligers georganiseerd. Vier dagen per week is er dagbesteding voor mensen met regieverlies en/ of beginnende dementie. Daarnaast is er op woensdagochtend de sociëteit. Meer informatie over Evita Lokaal is te vinden op www.evitalokaal.nl.

Vraag of een kop koffie

Heeft u een vraag voor Mireille of wilt u graag kennismaken? Kom langs voor een kop koffie. U kunt haar mailen via m.rostonnes@evitalokaal.nl of bellen via 070-3141606.