Lezingen

Iedere maand een informatieve lezing, waar u door een professional wordt bijgepraat over interessante onderwerpen. Uiteraard is er altijd ruimte voor uw vragen.

18 september  Bijsluiters en bijwerkingen. Hoe leest u bijsluiters en kunt u omgaan met bijwerkingen van geneesmiddelen?
Door Dhr. Fischer – Duinrand apotheek.

16 oktober  Voedzaam eten als u ouder wordt. Hoe belangrijk is voedzaam eten als u ouder wordt? Achtergrondinformatie en tips voor gezonde en gemakkelijke maaltijden.
Door Berenice Jaime – diëtist.

20 oktober – let op: AVONDLEZING! –  Hoe regel ik mijn zorg en begeleiding thuis? Wat zijn de mogelijkheden en waar en bij wie kunt u terecht?
19.30-21.30 uur. Door wijkverpleegkundige Evita Zorg

20 novemberVergeetachtig of dement? Geheugenklachten horen bij de normale veroudering, maar wanneer spreek je nu van dementie?
Door dr. Caroline Jurgens – GZ/Neuropsycholoog

8 decemberHet belang van het erkennen van kwetsbaarheid
Uit onderzoek blijkt dat mensen die verhoogd kwetsbaar zijn op een of meerdere gebieden een hoger risico hebben op functionele achteruitgang, complicaties en zelfs ook een hoger risico op overlijden. Wat is kwetsbaarheid en hoe herkent u dit? Tips en adviezen over hoe u zelf invloed kunt hebben op kwetsbaarheid.
Door Sandra Raaijmakers – Internist ouderengeneeskunde

Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)
Tijd: 10:00 – 12:00 (behalve avondlezing: 19:30 – 21:30 uur)

Aanmelden:  070-3141606 of info@evitalokaal.nl

 

Geheugensteun spreekuur

Iedere 2e maandag van de maand 10:00 – 12:00 uur
Spreekuur is bedoeld voor mensen die vragen hebben over geheugenproblemen. U kunt voorlichting krijgen over bv het geheugen, (signalen) van dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.