Evita LokaalDirecteur MVO – fulltime –
Ondernemend, empathisch en verbindend

Evita Lokaal is op zoek naar een energieke, hands-on directeur die zich vertrouwd voelt bij het maatschappelijk ondernemerschap. Het is belangrijk dat de directeur zich thuis voelt in een middelgrote dynamische organisatie waar innovatie hoog in het vaandel staat. Met visie en passie bouw je verder aan de doelstellingen van Evita Lokaal.


De organisatie

Stichting Evita Lokaal is opgericht vanuit zusterbedrijf Evita Zorg. Als thuiszorgorganisatie wordt achter de voordeur veel eenzaamheid en gebrek aan aanbod voor ouderen in de wijk gesignaleerd. Op 25 november 2014 opende Evita Lokaal haar deuren met als doel: een laagdrempelige plek in de wijk te creëren waar men dagelijks een aanbod van zingevende en informatieve activiteiten kan bijwonen die eraan bijdragen dat mensen vitaal ouder worden, zingeving ervaren en goed geïnformeerd zijn. Een plek waar sociale cohesie ontstaat en gelijktijdig een bijdrage aan positieve gezondheid wordt geleverd.
In het Evita Lokaal wordt een vast programma van activiteiten en lezingen georganiseerd. Wijkbewoners, vrijwilligers, klanten en hun mantelzorgers zijn dagelijks welkom. Daarnaast wordt vier dagen per week dagbesteding voor mensen met regiebeperking of cognitieve achteruitgang aangeboden. Aan het Lokaal zijn 25 vrijwilligers verbonden en wekelijks bezoeken ruim 100 senioren het Lokaal.

Evita Lokaal, als vertrouwde plek in de wijk en erkend door wijkbewoners, partners en gemeente Den Haag, is inmiddels niet meer weg te denken en heeft nog diverse innovaties op de plank liggen. Evita Lokaal is een gezonde maatschappelijk verantwoorde onderneming, die inspeelt op de behoefte van ouderen en mantelzorgers uit de wijk en klanten van Evita Zorg. De verbinding met Evita Zorg biedt ouderen de gelegenheid om van diverse diensten gebruik te maken. Alles onder 1 dak bij Evita geeft een vertrouwd gevoel.
De bezoekers van het Evita Lokaal kunnen rekenen op de volgende 4 zekerheden:

 • Laagdrempelige en vertrouwde plek in de wijk
 • Voor en door de bewoners van Benoordenhout en Evita klanten
 • Zingevende activiteiten en informatie over de wijk, zorg en welzijn
 • Iedere werkdag geopend en op afspraak ’s avonds of in het weekend

De funtie
Je bent hét gezicht van het Evita Lokaal voor de vaste bezoekers, mantelzorgers en verwijzers en partners vanuit de wijk en stadsbreed. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, organisatie en PR van Evita Lokaal. Je bezoekt senioren in de wijk om met hen in gesprek te gaan over de mogelijkheden en activiteiten bij Evita Lokaal en enthousiasmeert hen om deel te nemen. Je staat stil bij de wensen en behoeften en sluit indien gewenst een Evita abonnement af. Abonnees zijn vroegtijdig in beeld bij de Evita-organisatie, ontvangen extra informatie en bouw zo een vertrouwensband op met zowel het Lokaal als de thuiszorgorganisatie. Als directeur van Evita Lokaal werk je nauw samen met de collega’s van Evita Zorg en leg je verantwoording af aan het bestuur van de stichting.

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en planning, het strategische beleid, de begroting, het jaarplan, innovatie en het behalen van een goed operationeel en financieel resultaat.
 • Je bent actief betrokken bij het netwerk in de wijk en op gemeentelijk niveau actief om Evita Lokaal in beeld te brengen en subsidies te verwerven.
 • Je zorgt voor een gevarieerd, informatief en zingevend programma voor wijkbewoners, klanten en hun mantelzorgers met goed gevulde groepen.
 • Je zorgt voor een gezond vrijwilligersbestand en stuurt gemiddeld 25 vrijwilligers aan die diverse rollen vervullen; o.a. leden van de activiteitencommissie, begeleiders van activiteiten en koks.
 • Je bent verantwoordelijk voor de PR & Marketing met als doel dat het activiteitenaanbod breed onder de aandacht wordt gebracht en de drempel zo laag mogelijk is voor senioren om zich aan te melden bij Evita Lokaal.
 • Je coördineert de Evita abonnementen en bent operationeel verantwoordelijk voor het werven van abonnees, huisbezoeken en bijeenkomsten.


Dagbesteding

 • Je bent verantwoordelijk voor voldoende deelnemers bij de dagbesteding door nauw samen te werken met casemanagers dementie in de wijk en wijkverpleegkundigen van Evita Zorg. Je verzorgt indicaties, ondersteuningsplannen, evaluaties voor de deelnemers en houdt contact met de mantelzorgers.
 • Je zorgt ervoor dat het niveau hoog blijft en de kwaliteit geborgd is.
 • Je stuurt het team van 8 begeleiders en een aantal vrijwilligers aan.
  Een breed inhoudelijke functie, waarbij je bereid moet zijn om écht in te stappen en het Evita Lokaal verder uit te bouwen!


Zomaar een dag
De voordeurbel gaat, een mantelzorger brengt haar partner naar de dagbesteding en maakt van de gelegenheid gebruik om haar verhaal te doen. Je neemt de tijd voor haar en aan het einde van het gesprek geef je haar de brochure mantelzorgondersteuning mee. Daarna staat het maandelijks overleg met het accountantskantoor gepland waarna je een subsidieverantwoording schrijft. Later op de dag stap je op de fiets met een informatiepakket om een potentiële abonnee in de wijk te bezoeken. Eenmaal terug groet je de vrijwilliger en deelnemers van de leesclub. Je sluit de dag af met de geur van draadjesvlees; een vrijwilliger staat te koken voor een aantal wijkbewoners die vanavond komen eten.


Kerncompetenties en functie-eisen

 • Je beschikt over een HBO/WO- werk en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in en aantoonbare kennis van een maatschappelijk betrokken omgeving is een pré
 • Je hebt affiniteit met het werken met ouderen, mantelzorger en vrijwilliger
 •  Je hebt organisatorische en leidinggevende capaciteiten en bent goed in het stellen van prioriteiten
 • Je bent zeer dienstverlenend en flexibel waardoor je snel kunt schakelen
 • Je bent empathisch en kunt je goed verplaatsen in de verschillende doelgroepen
 • Je bent een echte verbinder en beschikt over realisatiekracht, probleemoplossend vermogen en je neemt operationele verantwoordelijkheid

Wij zoeken een maatschappelijk ondernemende directeur die geen ervaring in de zorg hoeft te hebben, maar wel op overtuigende wijze kan motiveren waarom deze baan hem of haar past. Wij zoeken een collega waarmee we een duurzame relatie aangaan.


Aanbod

Evita biedt een uitdagende en afwisselende fulltime baan. Je bent de enige professional in dienst van stichting Evita Lokaal. Wij bieden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris conform de cao VVT, FWG 55/60
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals veel aandacht voor vitaliteit en ontwikkeling en ruimte voor persoonlijke groei en ambitie


Informatie en procedure

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Bicker, coördinator Evita Lokaal op 070-3141606. Solliciteren kan door een motivatiebrief met CV te mailen t.a.v. Nicole Bicker via het volgende e-mailadres: n.bicker@evitalokaal.nl. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 1 maart 2021. Gesprekken vinden plaats vanaf 8 maart 2021. Datum indiensttreding: uiterlijk 1 mei 2021.
Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure en er dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overlegd te worden. Tevens kan een assessment of opdracht onderdeel uitmaken van de procedure.