Spreekuren Dinsdagmiddag

(De spreekuren zijn gratis, een bijdrage voor de koffie/thee wordt gewaardeerd)

  • Spreekuur ouderenconsulent en vrijwilligersondersteuning

De ouderenconsulent kijkt graag samen met u welke mogelijkheden er zijn voor uw persoonlijke situatie. De ouderenconsulent is er voor alle Haagse zelfstandig wonende ouderen. Ook kunnen mensen die zorgen voor familie, vrienden en buren (mantelzorgers) een beroep doen op de ouderenconsulent. De ouderenconsulent kan u informeren en desgewenst ondersteunen bij het maken van eigen keuzen, die het beste bij uw situatie passen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën, maar ook in bemiddeling naar instanties en organisaties. Ook kunt u terecht voor een WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) -aanvraag, of informatie hierover.

Kunt u hulp gebruiken, heeft u problemen met vervoer, zoekt u iemand die een klein klusje of een boodschap voor u wil doen? Of staat u graag klaar voor anderen? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres.

Iedere 1e dinsdag van de maand 15.00 – 16.00 uur

  • Verpleegkundig Spreekuur

Onze wijkverpleegkundigen staan klaar om in te gaan op uw vragen op verpleegkundig gebied, bijv. rond de inzet van thuiszorg en andere zorg- en dienstverlening. Maar ook vragen of advies over financieringsmogelijkheden en indicatie van de zorg kunt u stellen. Tevens is het mogelijk om uw bloeddruk te laten meten of uw bloedsuiker te laten prikken.

Iedere week van 14.00 – 15.00 uur

  • Spreekuur Dementie

Op een laagdrempelige manier kunt u vragen stellen of uw zorgen delen over alles wat te maken heeft met dementie. Denk bijvoorbeeld aan vragen over omgang, veranderingen van het dagelijks leven, vermoeden van dementie. Wat is er aan zorg en hulp mogelijk en hoe kunt u dit regelen? Onze wijkverpleegkundige denkt met u mee, geeft u advies en kan u eventueel doorverwijzen.

Iedere week van 15.00 – 16.00 uur

Spreekuur dementie evita lokaal
  • Spreekuur Personenalarmering

Veilig thuis wonen met professionele zorg dichtbij: Personenalarmering stelt u in staat langer zelfstandig en veilig thuis te blijven wonen. Het geeft u vertrouwen dat u in geval van nood met 1 druk op de knop in verbinding staat met een professionele alarmcentrale die u kan helpen. Tijdens het spreekuur geven wij u graag informatie.

Iedere week van 14.00– 15.00 uur

  • Spreekuur Wijkagent Benoordenhout

Tijdens dit spreekuur kunt u terecht met al uw vragen over veiligheid en leefbaarheid. Denkt u bijvoorbeeld aan preventietips en adviezen, of heeft u zelf ideeën of initiatieven om het Benoordenhout veiliger te maken? Dan bent u van harte welkom!

Iedere even week van 14.00 – 15.00 uur

  • Notarieel spreekuur

Overweegt u het opstellen van een (levens)testament, zou u willen schenken aan uw kinderen of heeft u vragen over het afwikkelen van een nalatenschap? Het spreekuur van Maaldrink Notarissen staat open voor beantwoording van al uw algemene vragen op notarieel gebied. De (kandidaat-)notaris staat voor u klaar!

Iedere even week van 14.00 – 15.00 uur

 

  • Digitaal spreekuur

Tijdens dit inloopspreekuur helpen ICT-deskundigen Hans of Annette u met vragen over uw computer, tablet, mobiel of andere digitale apparatuur.

Iedere week van 14.00 – 16.00 uur

 

Digitaal spreekuur Evita Lokaal
  • Spreekuur Mantelzorg

Evita biedt mantelzorgers de gelegenheid in gesprek te gaan over hun situatie, belangrijke kwesties en vragen die spelen. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw organiseren van de dag, van het sociale leven, maar ook de impact die dat heeft op je relatie en netwerk. Carien van Ree, bij Evita bekend als consulent familierelaties en verlies kan met u meekijken, handvatten bieden en eventueel doorverwijzen.

Iedere week van 15.00 uur – 16.00 uur

 

  • Spreekuur Stichting Ouderenbescherming Nederland

U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen aan een advocaat over financiële beschermingsvormen zoals bewind, mentorschap, curatele en het levenstestament. Ook kunt u de mogelijkheden om financieel ongewenste transacties te voorkomen of te herstellen bespreken. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de mogelijkheden die banken bieden om te zorgen dat misbruik van uw pinpas zoveel mogelijk wordt beperkt of aan het terugdraaien van schenkingen die u heeft gedaan en eigenlijk niet had willen doen. Er is een aparte ruimte beschikbaar zodat u één op één kunt praten met Carla van Waes.

Iedere oneven week van 14.00– 16.00 uur